Закваска капусти за місячним календарем

Звичайні люди рідко замислюються про те, які зовнішні чинники впливають на їхнє життя, вважаючи, що ці знання не мають практичного застосування, тобто є непотрібними. Однак вченими доведено, що, наприклад, практично всі біохімічні процеси на нашому планеті, як всередині організму людини, так і в навколишньому середовищі, відбуваються під впливом положення Місяця. Дивовижна здатність земного супутника міняти хід подій дозволяє використовувати місячний календар з самими різними цілями, починаючи від вибору оптимального дня для зачаття дитини або лікування зубів, закінчуючи визначенням сприятливих дат для приготування тих чи інших домашніх заготовок.

Яскравим прикладом того, наскільки корисно знати особливості впливу місячних фаз можна назвати визначення сприятливих дат для закваски капусти. У нашій країні квашена капуста користується всенародною любов’ю, радуючи не тільки чудовим смаком і ароматом, але і величезною кількістю містяться в ній вітамінів і мікроелементів. Правда, щоб готовий продукт повністю виправдав очікування гурманів, необхідно серйозно поставитися до того, коли приступати до засолюванні. Між іншим, якщо слідувати місячним календарем, то можна домогтися того, що улюблена закуска, також як і розсіл, збережуть чудові смакові якості і вітамінний склад протягом тривалого часу.

У більшості випадків капусту прийнято квасити в холодну пору року, коли в організмі спостерігається дефіцит корисних речовин, хоча ніщо не заважає вам вибрати вдалу дату для засолювання взимку і влітку. Головне — не займатися квашением або засолкою в повний місяць, так як в цей період ймовірність псування продукту надзвичайно велика, причому ця рада відноситься до обробки будь-яких овочів, за винятком буряка. Не варто ризикувати тим, що капуста вийде надмірно кислий, чи не буде хрустіти, не кажучи вже про досить непривабливому зовнішньому вигляді. Іншими днями, коли є сенс відмовитися від ідеї зробити квашену капусту — дні, коли Місяць розташований в знаках Діви і Рака, що значно збільшує шанс утворення цвілі, через яку вся вся праця буде марним, а капусту доведеться викинути.

Ідеальним часом для закваски представляється зростаюча Місяць, особливо, на 4-6 день після завершення повного місяця. Якщо є можливість не обмежуватися у виборі конкретного дня і хочеться вразити близьких і друзів хрусткою капустою, то найкраще квасити, коли супутник нашої планети знаходиться в сузір’ях Лева, Козерога, Овна або Стрільця, хоча також підійдуть дні транзиту Місяця через знак Тельця. Існують також сприятливі дні для вживання цієї страви, зокрема, якщо не хочете, щоб квашена капуста висохло або втратила соковитість, а організм не відчував проблем з її переварюванням, то має сенс воздержать від її поїдання в період, коли Місяць проходить через знаки Лева, Діви і Рака.

Не варто забувати і про правильно виборі капусти для квашення — ідеальний овоч повинен бути міцним і тугим, а також соковитим. Найсмачніша і ароматна квашена капуста, згідно обопільну думку господарок і астрологів, виходить та, яка куплена в жовтні після перших морозних днів. Слідуючи цим нехитрим рекомендаціям, будь-яка господиня зможе приготувати дивну квашену капусту, яка стане прикрасою навіть святкового столу.

Рейтинг статті:
(2 голосів 1,50 середній з 5)

Коментарі